Новини
Изпълнителна агенция за българите в чужбина удостои със златна значка г-н Иван Ненов
08.01.2024

За приноса си към българската култура и литература в Украйна и укрепване на българо-украинските връзки и по случай 80 - годишния му юбилей Изпълнителна агенция за българите в чужбина удостои със златна значка г-н Иван Ненов по предложение на Асоциацията на българите в Украйна.

Той е писател от български произход, журналист и преводач роден в гр. Измаил, Одеска област.

През годините е отличаван, като заслужил журналист на Украйна, член на Националния съюз на писателите на България (2003г.) и този на писателите в Украйна. Автор е и пише творбите си на български, украински, руски и гагаузки език и владее общо 11 езика.

Работи в Одеската телевизионна и радиокомпания, където извървява пътя си от телевизионен коментатор през главен редактор до зам.-генерален директор, а също е и доцент в катедрата по философия и обществено-политически науки в Одеския регионален държавен институт при президента на Украйна.

Темата за мира и хармонията в Украйна преминава през творчеството на Иван Ненов, а лайтмотивът му е „Колкото по-единна е диаспората, толкова по-силна е държавата“.

Отличието ще му бъде връчено при посещение на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова в Одеса.

Снимки: ИАБЧ

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта