Новини
ИАБЧ връчи медал „Паисий Хилендарски“ на Никола Караиванов
06.11.2023

На 29-ти октомври за поредна година се проведе традиционният концерт посветен на честванията по случай Деня на бесарабските българи, организиран от Дружество "Родолюбец", като част от съвместната инициатива с Изпълнителна агенция за българите в чужбина за отбелязването на празника. Събитието се състоя пред погледите на гостите в голямата зала на Централния военен клуб в София.

От името на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова с медал „Паисий Хилендарски“ за цялостен принос и заслуги в съхраняването на българското образование и култура сред сънародниците ни в Украйна и Молдова и по случай 75-тата му годишнина бе награден Никола Караиванов. Отличието му бе връчено от Ашот Казарян - старши експерт в Изпълнителна агенция за българите в чужбина. 

Никола Караиванов е родолюбец и преподавател по история на България в Болградската гимназия в Украйна от 1998 до 2002 г. Плод на неговото пребиваване там е книгата „Георги Раковски и Болградската гимназия“.

Признанието за Никола Караиванов от Изпълнителна агенция за българите в чужбина, г-н Ашот Казарян връчи на г-жа Татяна Караиванова.

Снимки: Дружесство "Родолюбец"

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта