Новини
ИАБЧ връчи грамоти на участниците включили се в „Бесарабска плетеница“ 2023
23.06.2023

Проведе се Лятното Арт-студио за музикален и танцов фолклор „Бесарабска плетеница“ 2023. Събитието се състоя в Международен детски и младежки център „Хелиос“ в ММЦ Приморско за деца от Молдова. Включиха се 74 деца от пет състава, седем ръководители на творчески групи и двама ръководители на проекта.

Участниците в инициативата бяха подготвили свои изпълнения, за да се представят пред публиката по най-добрия възможен начин. Освен тях в рамките на седмицата, в която са били всички заедно, те бяха подготвили общ танц и песен, а крайният резултат беше повече от вълнуващ за всички.

В дните на проекта Изпълнителна агенция за българите в чужбина имаше удоволствието да организира и реализира за децата взели участие в проекта разходка до Несебър. Екскурзията включваше панорамна обиколка на града и забележителностите, както и посещение на Археологическия музей.

Във финалния ден от програмата от името на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова – Бойко Падарски главен секретар и Ива Крумова - експерт връчиха грамоти за отличното представяне на децата и ръководителите участвали в Лятното Арт-студио за музикален и танцов фолклор „Бесарабска плетеница“ 2023. Специални награди под формата на грамоти, които им дават правото да участват през следващата година във Фестивала на изкуствата „Музите“, получиха: Танцов състав – Ансамбъл „Съзвездие“ към Детска школа по изкуствата град Тараклия; Вокална група „Соловушка“ село Копчак, АТО „Гагаузия“; Вокална и инструментална групи от Детска школа по изкуствата град Тараклия, Р. Молдова.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта