Новини
ИАБЧ в среща със създателя на подкаста Лидери.бг
23.04.2024

Изпълнителна агенция за българите в чужбина посрещна Андрей Анастасов – създателя на подкаста Лидери.бг. В този свой проект смият Андрей разказа за интервютата, които прави с българи на високи позиции в световни компании в ИТ сферата.

На срещата с изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова и главния експерт д-р Йоанна Драгнева, той сподели за негово базово проучване в платформата Linked In от което може да се обобщи, че в повечето големи световни компании има поне по един българин на висока управленска позиция. Идеята му е да показва техните истории в дигиталната индустрия и да мотивира и други българи за кариерното им израстване.

От срещата стана ясно, че във фокуса му е да изгради общност между българите по света в ИТ сферата и да направи деликатен баланс между личния път на успелите българи и това, което е на дневен ред в индустрията, което и да бъде полезно за действащите компании в България.

В процеса на разговор се обсъдиха възможностите да се обменят контакти, с които да се организират срещи и да се реализира ползотворна работа по поставените бъдещи задачи и съвместни цели.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта