Новини
ИАБЧ обявява резултатите от Международен литературен конкурс „Вълшебното перо“ – 2024
26.04.2024

Като партньор Изпълнителна агенция за българите в чужбина и организаторът - Българско неделно училище „Иван Вазов“ в Париж (École bulgare Ivan Vazov – Paris) с огромно удоволствие обявяват резултатите от Международен литературен конкурс „Вълшебното перо“ – 2024 г.

В комисията, за избор на най-добрите творби в конкурса се включиха изтъкнатите български писатели: Катя Кремзер, Лили Спасова, Радослав Гизгинджиев и Здравка Евтимова, която бе председател на журито.

Организаторите споделят огромната си радост от това издание на конкурса, в което се включиха ученици от 15 държави с 630 творби (проза и поезия).

„Всички наградени деца могат да се гордеят със себе си и творбите си, защото в класирането намериха място само най-добрите от добрите!“, споделят организаторите.

Награждаването на призьорите ще се състои в Париж на 19 май 2024 г., по време на тържествения концерт за 10-я рожден ден на БНУ „Иван Вазов“ в Théâtre Saint-Léon, 11, place du Cardinal Amette, 75015 Paris. Тези, които не могат да присъстват, ще си получат наградите по пощата.

Честито на всички отличени!

Снимки: Българско неделно училище „Иван Вазов“ в Париж

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта