Новини
Група ученици продължиха „Приказка за България“ с посещение в Пловдив
24.04.2023

Вълнуващата „Приказка за България“, започната от БНУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Атина. в деня на националния празник 3-ти март, продължи и на територията на родината ни от 18 до 22.04. 2023 г. в Пловдив, с група ученици изявили се през настоящата учебна година, благодарение на финансовите средства отпуснати от МОН по националната програма „Роден език и култура зад граница“.

Незабравими мигове и вълнуващи контакти бяха споделени с децата от ОУ „Алеко Константинов“, гр. Пловдив и БНУ „Цар Симеон Велики“, гр. Орестиада, Гърция.

Специални благодарности от името на директора на БНУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха изказани за доц. Любенова и г-жа Боянка Иванова – управители на АБУЧ, без чието съдействие и подкрепа пътят към родните места на Левски, Ботев и Вазов нямаше да бъде така емоционално осветен и патриотично зареждащ, споделят от ръководството на училището.

Г-жа Мими Ничева разказва с благодарност, възхищение и вяра, че: „Топлият прием в ПУ „Паисий Хилендарски от заместник ректора доц. Надя Чернева и импулсът за продължаване на образованието в България; увлекателните разкази за трите бисера от огърлицата на край балканските възрожденски градчета на г-н Родозов; изключителната осанка на Апостола в Карлово (с аромат на роза); мястото на вълненията на Рада Госпожина, родната къща на Вазов и гордо извисеният дух на Ботев в „тоя алтън Калофер“ са само част от тази дивна приказка, която ще има своето продължение в мотивацията на всички участници да не спират да пеят, да рецитират и да танцуват за България.“ 

Снимки: БНУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта