Новини
График за провеждане на онлайн курсове за кандидат-студентски изпит по български език, литература и история на България за кандидатстване в български висши учебни училища за учебната 2024/2025 г.
10.01.2024

Скъпи сънародници,

Министерство на образованието и науката планира провеждане на онлайн курсове по български език, литература и история на България от двама преподаватели от Института по български език към БАН за всички кандидат-студенти от Албания, Косово, Северна Македония, Молдова, Сърбия, и Украйна.

За тази цел е необходимо в срок до 18 януари 2024 г. желаещите да изпратят имейл адресите си на проф. Лучия Антонова, директор на Института по български език към БАН (luchantonova@gmail.com), с копие до Александра Бойчева, държавен експерт в дирекция „Висше образование“ на МОН (a.boicheva@mon.bg).

В случай, че някои кандидат-студенти нямат достъп до електронни устройства, с които да се включат в онлайн подготовката местните български организации могат да организират сборна група, която да се посещава в посочения времеви график.

Ако има такива групи, моля изрично да се посочи в подадените имейли.

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта