Новини
Годината за ИАБЧ започна с гости от Българско училище „Аз Буки Веди“, Кьолн
09.01.2024

Новата 2024-та година за Изпълнителна агенция за българите в чужбина започна с усмивките на десет деца от гимназиалната група от Българско училище „Аз Буки Веди“, Кьолн, които бяха наши гости.

Програмата им бе наситена с различни срещи, посещения на различни градове и образователни дейности включващи посещения на: Изпълнителна агенция за българите в чужбина; Централната библиотека на БАН; Националния археологически музей, градовете Шумен; Велико Търново и разходка в полите на Стара планина в единствения открит етнографски музеен комплекс „Етъра“.

В първия ден от петдневния им образователния маршрут в България финансиран от Министерство на образованието и науката техния ръководител и училищен директор и дългогодишен приятел на агенцията Росица Байрактарски ни посетиха и се срещнаха с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина Райна Манджукова.

На срещата участие взеха и експертът отговорен за Германия – Ели Башева и Лили Спасова и Йоанна Драгнева също от ИАБЧ, които заедно участваха в разговор за предизвикателствата за това да ходиш в българско училище и предимствата в познаването на българския език и култура в 21-ви век.

В знак на благодарност за отделеното време и за реализираната среща в агенцията и за възможността те да поговорят с г-жа Манджукова и част от екипа, учениците получиха книги, които да им напомнят за България. 

Снимки: Българско училище „Аз Буки Веди“

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта