Новини
Фолклориада – 2021, организирана от Държавната агенция за българите в чужбина
30.07.2021

За трета година Държавната агенция за българите в чужбина организира „Фолклориада-2021“ с участието на фолклорни ансамбли, народни изпълнители и инструментални състави, формирани към различни организации, творчески обединения и училища сред нашите сънародници в чужбина, като събитието се провежда със съдействието на Община Сандански.

През последните години се наблюдава траен интерес и възвръщане към фолклорната култура, към традициите, към народните танци, като такъв тип инициативи обединяват нашите сънародници и фолклорното танцово наследство, красотата на народните песни, звукът на народните инструменти зазвучават в душите на българина, пазят жива нашата култура и традиции.

Инициативата „Фолклориада - 2021“ на Държавната агенция за българите в чужбина се реализира с волята на българската държава за съхраняване на българското етно-културно пространство извън територията на страната и духовното единение на всички българи по света.

Фолклориадата ще се проведе в град Сандански в периода 7-10 септември 2021 г. /3 нощи, 4 дни/ като храната и нощувките се поемат от страна на организаторите в лицето на Държавната агенция за българите в чужбина. Пътят и застраховките са за сметка на участниците.

При желание за участие изтеглете формата за заявка /формуляр/ попълнете и върнете на е-mail: aba@aba.government.bg

Срок за изпращане на заявката 10 август 2021 г.
(Заявките ще бъдат разглеждани по реда на прием)

ЗАЯВКА (ФОРМУЛЯР) ЗА УЧАСТИЕ В ТРЕТА «ФОЛКЛОРИАДА-2021

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта