Новини
Дядо Коледа посети децата в Копенхаген
21.12.2022

Децата от училището към българския просветен център „Иван Вазов” в Копенхаген се срещнаха с Дядо Kоледа по случай предстоящите празници. За да покажат, че са били наистаина послушни през тази година, учениците от по-малките класове представиха празнична програма.

Пред любознателния поглед на Дядо Коледа децата изпълниха коледарски песни, народни танци и коледни стихотворения заедно със своите родители.  

Коледното тържество започна със специални приветствени думи от страна на председателя на управителния съвет на БПЦ г-н Мирослав Ковачев и г-жа Надя Велева, консул в българското послоство. В знак на благодарност и признателност г-н Ковачев връчи символичен подарък на г-жа Надя Велева за оказаната подкрепа от страна на дипломатическата мисия при разрешаването на проблема със сградата, в която се помещава българското училище.

На събитието присъстваха родители, гости и екип на българското посолство в Дания. Всички те опитаха и се насладиха на българска вита баница, погача и на множество традиционни български и датски сладкиши и се потопиха в приятната празнична атмосфера.

За финал се проведе и коледен конкурс с награди за най-красиво украсени сурвачки и дрянови клончета. След надпреварата всички деца получиха подаръци и лакомства от Дядо Коледа.

 

Източник: https://www.mfa.bg/embassies/denmark/news/35869

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта