Новини
Двойно признание за Здравка Владова-Момчева
10.12.2021

„Салона за българска култура и духовност“ в Чикаго съобщава, че разказът „Милост“ на Здравка Владова-Момчева , преподавател в гимназиалния курс на БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон, е награден с Трета награда в ежегодния конкурс „Изящното перо“. Темата на тазгодишния конкурс е така актуалната тема за човечността, а самият разказ можете да прочетете тук

Гордеем се със Здравка Владова-Момчева и ѝ благодарим за подарената нежност в тази наша съвременност.

Още една чудесна новина, отново свързана с таланта ѝ е, че на 5 декември  в зала „Булгарика“, Чикаго, САЩ, беше учредена „Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина“. Присъстваха десетки представители и членове на „Лигата на българските писатели в САЩ и по света“, беше оповестена бъдещата дейност на Конфедерацията и чрез гласуване бяха одобрени  членовете на Борда на директорите на организацията: Здравка Владова –Момчева, д-р Даниела Найберг, Дилян Димитров, д-р Мария Стайкова, Емилия Юкер, Весела Райчинова и Василка Хаджипапа. Макар и виртуално, госпожа Момчева благодари на своите колеги -творци, които единодушно подкрепиха нейната кандидатура и заяви, че за нея е чест да бъде част от Борда на директорите на тази Конфедерация.

За учредяването на Конфедерацията изключителна заслуга имат председателят ѝ д-р Людмила Калоянова, Вицепрезидент на „Лигата на българските писатели в САЩ и по света" и зам.-председателят ѝ Снежана Галчева - инициатор на конкурса „Изящното перо" и председател на „Салон за българска култура и духовност", Чикаго - две изключителни личности, отдадени на българската култура и литература без граници.

Целите на новосъздадената Конфедерация са насочени към популяризиране на българските автори по света и в България, промотиране на творци от всички области на изкуството, както и обединение на всички български културни организации зад граница.

Щастливи и горди сме заедно със Здравка и заради нея!

Информацията е предоставена: от Снежина МЕЧЕВА / директор на БУ „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон и говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ)/  и медийния портал EUROCHICAGO.COM.

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта