Новини
Дими Командучи представи книгата „Твоят глас може да промени живота ти“
12.06.2023

Сънародничката ни от остров Сицилия, Италия –  г-жа Дими Йорданова Командучи представи авторската си книга „Твоят глас може да промени живота ти“. Премиерата се състоя в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ пред погледите на приятели, медии, роднини и гости на авторката.

Дими Йорданова Командучи е първият гласов коуч в България. Тя работи в областта на стратегическата комуникация, личностното развитие и културната медиация от 25 години. Специализира VOCE&COACH в Италия, където живее и работи през последните 20 години. Притежава дългогодишен опит в областта на психологията, психотерапията, хипнотерапията, коучинга и емоционалната интелигентност. В частната практика работи с клиенти от корпоративния свят, сферата на политиката и образованието, медиацията, медицината, естетиката, а също е и лектор в областта.

За авторката това е втора книга, с която иска да приветства, читателите, да обърнат внимание на своя глас, като възможност за успех и развитие към по-добър живот. Чрез специална демонстрация пред публиката в залата близначките и художнички – Елена и Стефания представиха част от видовете гласове и интонации, с които можем да влияем на събитията в живота ни. В книгата нашата сънародничка обяснява иновативния метод за комуникация DIYO® , който е създала, а програмата по която провежда обучение с метода е акредитирана от EAAP (European Association of Applied Psychology).

В представянето на книгата участие взеха изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина – г-жа Райна Манджукова и г-жа Лили Спасова – главен експерт в агенцията. Специална музикална изненада към г-жа Командучи и всички гости в залата от името на агенцията направи бесарабският славей Биляна Митева, която е бесарабска българка от Измаил, Украйна. Изненада имаше и от г-жа Лили Спасова, която прочете своето стихотворение “Нарисувай ми“, което идеално се вмести в темата. Реално в залата се срещнаха психологията, музиката и изобразително изкуство и поезия.

Сред специалните гости на събитието бяха проф. Ив. Мавродиева от СУ „Св. Климент Охридски“ както и бащата на авторката, който отправи признателен поздрав към всички в залата, дошли на представянето на книгата на Дими Командучи.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта