Новини
Ден в името на Апостола на свободата - Васил Левски в Карлово
01.08.2023

Асоциацията на българските училища в чужбина е един от участниците в реализацията на националната програма за отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Г-жа Наталия Михалевска – началник на кабинета на министъра на образованието и науката, представи в Карлово новата програма за училищата – „Неразказните истории на българите“. Първият посланик на тази програма - Хайгашод Агасян, направи своя специален поздрав за участниците, с песента си „Пътят на България“.

С приветствени български песни и официални слова, участие в програмата взеха децата от Музикална школа „Карловойс“ и г-н Антон Минев – зам. кмет на Карлово и г-жа Дора Чаушева – директор на НМ „Васил Левски“. Наградите в двата конкурса на асоциацията бяха връчени от председателят г-жа Петя Цанева и доц. Адриана Любенова.

Срещата на българските учители в Карлово завърши в Национален музей „Васил Левски“. Всички участници се насладиха на музейния комплекс; изложбите и филма на журналистката Велислава Дърева – „Когато Дякона срещна Апостола“.

Снимки: АБУЧ

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта