Новини
Българското училище БУ „Иван Станчов“ отпразнува своя 35-годишен юбилей
16.06.2023

Българското училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон е първото българско училище на територията на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Създадено през 1987 г. и тази година отпразнува своя 35-годишен юбилей.

Празненството по случая бе отбелязано с тържествен концерт, в който се включиха близо 200 ученици и над 300 гости, които се събираха в един от централните лондонски храмове – „Свети Петър“ в „Нотинг Хил“. Водещи на тържеството бяха Александра Йорданова и Красимир Киряков от IX клас. На сцената участниците рецитираха, пяха народни песни, танцуваха български хора, но най-силно отекват думите на песента „Обичам те, България!“.

Последна взе думата директорката на училището г-жа Снежина Мечева, носител на множество награди и отличия сред, които и такива от Изпълнителна агенция за българите в чужбина. В речта си, тя сподели: „Нашето първо българско училище във Великобритания ние наричаме българоливница. Има го и ще пребъде. Ние сме на 35 и ще вървим напред! След 35 години на обич с децата и колегите ми, излизам в пенсия и този концерт е моето довиждане с всички вас. Беше прекрасно, чувствам се щастлива, което е незаменимо. Благодаря на колегите си, които също са незаменими! Беше шанс да съм в Лондон и да работя с вас и заради всички вас…“.

Повече информация и снимки: https://press.azbuki.bg/news/novini-2023/broj-24-2023/balgarolivniczata-na-ostrova/

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта