Новини
Български фолклор на празника на организацията на сънародниците в Берисо, Аржентина
28.08.2023

68 години Българско културно дружество Иван Вазов от гр. Берисо, Буенос Айрес, Аржентина 

На 19 август се отбеляза 68-мата годишнина от създаването на Българското културно дружество „Иван Вазов” в град Берисо, провинция Буенос Айрес, Аржентина. В празника участваха Стоян Михайлов, посланик на Република България в Аржентина, Фабиан Калярди, кмет на град Берисо, Джулиана Ницо, провинциален посланик на имигрантите, Гуадалупе Уоландс Джоунс, заместник-провинциален посланик на имигрантите, Гуадалупе Вутоф, президент на Българско културно дружество „Иван Вазов“.

Община Берисо оценява по достоинство дейността на организацията. Признанието прозчува и на празника.  Кметът на общината Фабиан Калярди благодари за положените усилия и развита дейност по съхраняването на българската култура и за предаването и на следващите поколения.

Празникът бе почетен със специално приготвено за случая българско меню, съдържащо гювеч, баница, шопска салата и баклава.

Няколко състава на фолклорната формация „Седянка“, в юношеска възраст, ръководени от Саманта Пас Петкоф, представиха пред събралите се танци от различни региони...

Кулминация на празника бяха изпълненията на български фолклор на ансамбъла „Седянка“, чийто ръководител е Ирина Диас Цветков...Красивите български танци създадоха особено настроение, развълнуваха, заредиха емоционално за дни напред.

Снимки: Ивана Кочевф

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта