Новини
Българите в Карлсруе отпразнуваха 3-ти март с тържествен концерт
14.03.2023

С голям празничен концерт отбелязаха Националния празник 3-ти март нашите сънародници в Карлсруе, Германия. Организаторите на тържеството Академично сдружение „Св. Св. Кирил и Методий“  (Akademischer Verein “Kyrill und Method” e.V) съвместно с Българското културно дружество „Ян Бибиян“ посрещнаха гостите на събитието с мартеници, хляб и сол и традиционни български ястия.

За значителен принос в организационното развитие на българската академична общност в Германия, за активна дейност, посветена на съхраняването на българската духовност и популяризирането на родната култура и традиции в германското общество, както и в чест на 20-годишнината от неговото основаване, Изпълнителна агенция за българите в чужбина удостои студентското Академично дружество „Св. Св. Кирил и Методий“ Карлсруе, Германия с паметен медал „Иван Вазов“, връчен от г-н Валерий Радолов – директор в дирекция „Български общности и информационни дейности“ на ИАБЧ.

Благодарствени думи бяха изказани на градските власти на Карлсруе, представлявани на събитието от д-р Алберт Кьойфляйн, (Dr. Albert Käuflein), заместник-кмет на града отговарящ за културата, обществената безопасност и реда, човешките ресурси и организацията, статистиката и изборите, както и за гражданското участие и развитието на областите, информационните технологии и цифровизацията.

Концертът приключи с усмивки по лицата на присъстващите гости, множество снимки и осъществяване на ползотворни разговори, срещи и контакти с хората живеещи и работещи там.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта