Новини
Белгия е домакин на Международния Фестивал „Аз съм Българче“ 2023
23.11.2023

За поредна година в периода от 24 до 26 ноември ще се състои Фестивалът на българите по света „Аз съм българче“ 2023 в Белгия, Брюксел. Тазгодишното провеждане на инициативата е 15 по ред, а организатор и главен инициатор е Асоциация Т.А.Н.Г.Р.А. - Мадрид.

През годините събитието се е провеждало в различи градове на Европа, а по време на фестивала са се реализирали множество детски конкурси за есета и рисунки, гала-концерти и церемонии по награждаване на отличените.

Като съорганизатор на инициативата Изпълнителна агенция за българите в чужбина ще има свой представител в рамките на фестивалната програма в Белгия – г-н Валерий Радолов директор на Дирекция „Български общности и информационна дейност“ в ИАБЧ. Той с радост ще се срещне с всички гости и присъстващи, за да обмени информация и да разговаря с българите там, за да научи от първо лице какви са техните проблеми и потребности.

И тази година събитието обещава представяне и официално откриване на колективната изложба на участници и лауреати от конкурса за рисунки; кръгла маса; ателиета за изработка на български шевици и на белгийски гофрети и български приказки; тържествен концерт и разходка в Брюксел за гостите на фестивала. В организацията и програмата специално участие ще вземат г-жа Деана Иванова; г-жа Таня Станева и г-жа Марияна Беличовска.

Снимки: Асоциация Т.А.Н.Г.Р.А

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта