Новини
„Ангели за България“ е един от будителите на годината на БНР
15.12.2021

„Ангели за България“ е благотворителна организация със седалище във Великобритания, но обединяваща българи от цял свят, чиято цел е да помага на нуждаещи се сънародници в Родината, сред които самотни възрастни, самотни родители, многодетни семейства, безработни лица, хора с увреждания, лица в неравностойно положение и др.

На особена популярност се радва дългосрочната им инициатива за изграждане на детски кътове в държавните болници в България, като към момента от нея са обхванати 23 лечебни заведения от посочения тип.

Освен храни и стоки от първа необходимост, събраните средства отиват за ученически помагала и облекла, обучение за глухи хора на жестов език, професионални курсове за деца в неравностойно положение, лекарства и здравни прегледи за нуждаещите се, брикети за отопление, и др.

Само за година и половина организацията набира и разходва над 140 000 лв., като успява да помогне на над 2800 домакинства. Активната им дейност и добротворчество ги отвеждат сред десетте финалисти в националната кампания на БНР - „Будител на годината 2021“.

За да разберете повече за текущите каузи на „Ангели за България“, за младия и ентусиазиран екип, начело със Стела Иванова - основател и изпълнителен директор на благотворителната организация, както и за да разгледате публикуваните финансови отчети, посетете сайта на организацията: https://angelsforbulgaria.com/

Събраните средства отиват на 100 % за подкрепените каузи и нуждаещите се. Лицата, ангажирани в организацията, правят всичко доброволно и не получават материално възнаграждение за това.

Всички българи, живеещи в чужбина, а пък и не само, които желаят, могат да направят своето месечно автоматично дарение на сума по техен избор чрез PayPal или да дарят еднократно желана от тях сума чрез PayPal, Revolut или по банкова сметка:

 

За дарители извън Обединеното кралство:                       За дарители в Обединеното кралство:

IBAN: GB41BUKB20427683851761                                              Sort code: 20-42-76
BIC: BUKBGB22                                                                                Acc. Number: 83851761
Bank: Barclays

Титуляр: Angels for Bulgaria

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта