Новини
25 години от основаването на Съюза на българите в Кипър
07.04.2023

Съюзът на българите в Кипър отбеляза своята 25-та годишнина от основаването си. По случай празника на организацията се състоя официален коктейл в залата на Фондация Северис. Събитието бе изпълнено с добро настроение, желание за още по-активна съвместна дейност на всички български организации на острова и много приятелски чувства.

Своето поздравление чрез видео връзка направи д-р Атанас Койчев, първият председател на Съюза на българите в Кипър. Приветствените и поздравителните слова на Г-жа Ира Папагеоргиу по повод годишнината бяха прочетени пред гостите и публиката от настоящия председател на Съюза г-н Калин Павлов. Своите пожелания произнесе и д-р Любен Крушовски, избран за председател на СБК през 2017 г.

На събитието присъстваха представители на повечето български организации на острова, приятели на Съюза, а сред официалните гости бяха: г-н Андонис Хрисостому – Първи секретар на Кипърско-българското дружество за приятелство, г-н Паникос Хампас – Председател на ЕКА, представител на г-н Стефанос Стефану, г-н Ставрос Амвросиу – първият посланик на Република Кипър в Република България.

Това, което от Съюза споделят за своите бъдещи планове и цели е: „Управителният съвет на Съюза на българите в Кипър си поставя като първостепенна задача привличането на повече българи, живеещи в Кипър, в социалния живот на нашата диаспора, както и тясното сътрудничество с всички организации на българите тук, с посолството на Р България, както и с всички местни организации и институции за издигане на престижа на нашите съграждани в Кипър.“ 

Снимки: Съюз на българите в Кипър

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта