Акценти
Сподели:
Среща на председателя на Държавна агенция за българите в чужбина проф. д-р Илия Гюдженов с г-н Иван Паслар, председател на район Тараклия – център на българите в Република Молдова
23.02.2021

На 23 февруари 2021 година се проведе среща между председателя на Държавната агенция за българите в чужбина проф. д-р Илия Гюдженов и председателят на район Тараклия – център на българите в Молдова Иван Паслар.

По време на срещата бяха засегнати въпроси,  касаещи нашите сънародници в чужбина, проблеми  на бесарабските българи и перспективи като бе подчертана главната роля на подържане на връзки, обмен и сътрудничество във всички аспекти на културата.

Тази среща е поредна стъпка за продължаване на сътрудничеството и подкрепа в различни и важни посоки като обмяна на опит, с цел постигане на ефективност и ползотворност по въпроси, касаещи българската диаспора в град Тараклия, Република Молдова.

Проф. д-р Гюдженов приветства инициативите на ръководството на окръг Тараклия. Подчерта тяхната значимост за отстояване на българщината и увери госта, че Държавната агенция за българите в чужбина ще ги подпомага, според възможностите си. Той връчи на Иван Паслар две книги свързани с българската история.

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина и председателят на район Тараклия в Република Молдова оцениха високо досегашното сътрудничество и изразиха увереност, че то ще продължи и занапред.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта