Събития
Сподели:
Международен конкурс Аз Буки Веди в Германия
11.06.2018

В Мюнстер, Германия предстои са де проведе Втори Международен годишен междуучилищен конкурс Аз Буки Веди по четене на български език за деца от първи и втори клас в чужбина.

Събитието ще се реализира на 23 юни 2018г. и е под патронажа на г-н Стефан Димитров, консул на Република България във Франкфурт на Майн , Германия.

В първото издание се включиха вняколко български училища в Германия, както и няколко други български училища в Европа.

Проявата се реализира в партньорство с Държавна агенция за българите в чужбина,  която ще отличи най-силно изявилите се. Инициативата има и подкрепата на издателство „Даниела Убенова” и Немско-българското историческо дружество „Памет”.

Конкурсът е родителска инициатива. За първи път се осъществява от БНУ „Аз Буки Веди” в Кьолн, Германия. Негова цел е изграждането, развитието и мотивирането на четивни умения при децата от българската  диаспора.

Реализацията на инициативата проправя идеята за провеждане на форум от организации на българите от диаспората по образавателни въпроси. Безценна е обмяната на опит и идеи с цел подобряване на дидактическа рамка на този специфицен вид обучение, посочват организатарите.

По регламента

Участници в междуучилищния годишен конкурс по четене „Аз Буки Веди” в категорията "първокласници" се допускат деца на възраст не по-голяма от 8 години, а в категорията „второкласници” – деца на възраст не по-голяма от 9 години.

До участие в конкурса се допускат само ученици от официално признатите училища на територията на държави в Европа, изучаващи български език в чужбина.

Всяко българско училище, регистрирано като бенефициент по Национална програма „Роден език и култура зад граница” или ПМС 334 от 2011 г. има право да участва с двама представители при първокласниците и двама при второкласниците.

Контакти

Желаещите да участват в новото издание на инициативата, могат да се свържат с организаторите, чрез:

Rumiana Georgiew
kontakt@bg-elterninitiative.de

0049 2502/2267930 ;   0049 177 9169498

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта