Акценти
Сподели:
Конкурс за рисунка в Малага, Испания, посветен на българските приказки
30.08.2021

Асоциация „Малага – България 2010” осъществи през 2021 г.поредното издание на конкурса за рисунка, посветен на българските приказки. Организацията обяви конкурса като „Моят любим герой от българска приказка или от книга на български автор”. 

Участниците в инициативата тази година бяха 147. Рисунки изпратиха малчугани от Испания, Германия, Англия, Италия и България. 

Конкурсът се проведе в четири възрастови категории. Жури класира рисунките в категориите: за цялостна композиция, за цветово съчетание, оригиналност и за идея.

Призови места извоюваха с творбите си български ученици в Малага, Леганес, Сан Агустин, Констанц… 

„Искаме да ви поздравим  за това, че сте участвали, че четете български приказки и книги и че рисувате. Знайте, че до когато има кой да чете и разказва тези български приказки и истории, ще я има и страната България и нейния дух. Всички ние държим по една нишка от нашата история като българи  и от нас зависи да я запазим и съхраним, където и да живеем по света”, пишат относно проведения конкурс организаторите. 

Държавната агенция за българите в чужбина подкрепи инициативата. Осигури книги за награди на най-силно представилите се в конкурса български малчугани в чужбина.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта