Акценти
Сподели:
Държавната агенция за българите в чужбина осигури 25 комплекта учебни материали за библиотеката в КИЦ „Босилеград“
11.03.2021

По искане на Културно-информационният център /КИЦ/ „Босилеград”, Държавната агенция за българите в чужбина осигури 25 комплекта книги по Български език и литература и История и цивилизация. Книгите са предназначени за подготовка на кандидат-студентски изпити на българските университети по държавна поръчка на основание Постановление № 103/93 на Министерски съвет и могат да се вземат за ползване в библиотеката на информационния център.

Засега още не е ясно дали кандидат-студентските изпити ще се проведат на място или както миналата година, желаещите ще кандидатстват по онлайн платформа, но познаването на Български език и История на България, е едно от основните условия за кандидатстване на българските университети.

Освен че е на разположение на кандидатстудентите за всякаква помощ и консултации, след края на учебната година КИЦ „Босилеград” ще организира и подготвителен кандидатстудентски курс със 100 часа по Български език и литература и История на България. Това е от голямо значение за кандидатстудентите от български произход които са завършили образованието си във вътрешността на Сърбия и нямат пълноценни знания по български език.

КИЦ „Босилеград”

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта