Акценти
Сподели:
ДА ПОГЛЕДНЕМ / LET'S LOOK С МИГЛЕНА САВОВА-ОКЛЕР
22.10.2018

Български артист от Женева

МИГЛЕНА САВОВА-ОКЛЕР

гостува в София с

изложба живопис

ДА ПОГЛЕДНЕМ / LET’S LOOK

Със съдействието на Сдружение „Толкова близо, толкова далече” 
и Държавна агенция за българите в чужбина

 

Галерия за съвременно изкуство

София, ул.”Будапеща”, 2

Хотел Арена ди Сердика

23.10-30.11.2018

Откриване: 23.10.2018, 18.30

Куратор:  Цветелина Русалиева

 

…Избирането на човешкото лице като тема е провокирано от интереса на художничката Миглена Савова-Оклер към личността и реакциите й, тъй като обществото ни е все повече стандартизирано, много близко до описанията от Джорж Оруел в романа му “1984”.

 Темата за лицата е импровизиран отговор на социалния ефект - своеобразно разочарование в нашето време, когато има свръхпроизводството на селфита, и още по-силно се подчертава нарастващата загуба на самоличност и идентичност, или казано по друг начин “... всичко по много става безинтересно...”.

С експресивност е показана цветовата динамика, която изглежда свободна и сякаш своенравна. Чрез наситеността на цвета, като творец Миглена Савова-Оклер изследва лицето, то е географията на идентичността, с акцент върху емоциите.

Художничката умело прихваща моментите на погледа, който изразява тази емоция. И това е своеобразно изследване на състоянието на ума на персонажа, в търсене на вътрешния му свят.

…Пушенето е и социален акт и елемент на комуникация, взаимодействия и провокация. Образът на пушача се променя според географията, културата и времето. 

            Концепцията на изложбата ДА ПОГЛЕДЕНЕМ e търсене на запечатване на онези лица, които носят духа на времето и пространството, както и емоцията от един характерен социален акт – пушенето с общуване.

Информация:

www.soclosesofar.net

https://blitzartatmosphere.ch/blitz-art-portrait/

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта