Новини
Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лисабон отбеляза Националния празник
21.03.2024

Ученици от Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лисабон тържествено отбелязаха с концерт Националния празник на България 3 март.

Концертът предложи литературно-музикална програма. В нея се включиха ученици от всички класове.

Училището е единственият български образователен център в Португалската република. През годините негови ученици са имали авторитетни изяви в някои местни конкурси.

Редовно се отбелязват българските празници и традиции. Празничната програма привлича вниманието на родители и други сънародници от българската общност.

Учениците от по-големите класове сега представиха рецитал със стихове, посветени на Освобождението на България. По-малките ученици пресъздадоха драматизация по стихотворението на Пенчо Славейков – „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“.

Присъстващите получиха мартенички. Имаха възможност да си припомнят традициите и обичая, свързан с този български празник, който свързва българите, където и да са те по света.

Занятията в училището се провеждат в присъствена и дистанционна форма на обучение. Като извънкласна дейност се предлага изучаване на български народни танци.

Снимка: Посолство на Република България в Лисабон

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта