Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Кариерно изложение за българи с опит в чужбина
07.09.2017

  

 

 

На 5 септември 2017 г. за 10-та поредна година в София се проведе най-големият кариерен форум за българи с опит в чужбина „Кариера в България. Защо не?” Пристигнаха млади хора с образование и опит в чужбина от цял свят, мотивирани да се реализират в България..

 

През годините този форум се разви като уникална инициатива, която представя не само актуална информация, но и възможност за споделяне на опит и дискусии по темата.

 

В настоящето издание на форума с кариерни изложения и свои щандове се включиха над 93 изложителя. В проявата участваха над 1500 млади професионалисти.

 

10 години инициативата информира българи с опит в чужбина за кариерните възможности в България. Целта на организаторите е да представят пълната картина на пазара на труда в България, за да може всеки желаещ да се развива обратно в България да направи своя информиран избор!

 

Кариерният форум е възприел мотото: „Има място и за теб”. Младите хора са очаквани от работодателите в България.

 

През 2017 г. Форумът бе открит от Председателя на Държавна агенция за българите в чужбина г-н Петър Харалампиев, който топло приветства организаторите и младите професионалисти.

 

В поздравлението си той отбеляза: „Уверен съм, че младите хора със своята енергия, компетентности и креативност са неоценим интелектуален капитал, необходим за развитието на България!”

 

Държавната агенция за българите в чужбина подкрепя инициативата от момента на създаването й. Тази година ДАБЧ бе институционален партньор. Агенцията финансира издаването на Гид на новодошлия от Сдружение „Тук-Там”.

 

В знак на признателност за сътрудничеството през изминалото десетилетие, Държавната агенция за българите в чужбина към Министерския съвет на Република България удостои организаторите от Фондация „Идентичност за България” и сдружение „Тук-Там” с Почетния плакет на Агенцията.

 

СЪБИТИЯ
ЗА МЕДИИТЕ
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.