Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
Съобщения за медии
СПАРТАКИАДА 2012
04.05.2012

Държавната агенция за българите в чужбина и Министерството на физическото възпитание спорта и за трета поредна година организират Спартакиада за ученици-представители на българските общности зад граница. Тази година, тази станала вече традиционна спортна инициатива, ще се проведе в гр. Варна от 8 до 12 май.

Спартакиадата се осъществява с прякото съдействие на  Областна администрация Варна. За участие бяха поканени юношески отбори от: Стар Бешенов – Румъния,  Одеска област, Украйна; различни райони на Молдова; Иваново, Босилеград и Цариброд от Сърбия; Македония и Косово. Това събитие дава възможност за взаимно опознаване и изграждане на връзки и приятелство между  представителите на младите поколения наши сънародници, живеещи извън България.

Спортните дисциплини, по които ще се провеждат съревнованията са футбол за момчета и волейбол за момичета. Мястото на провеждане на Спартакиадата ще бъде Гранд Хотел Варна, където ще бъдат настанени участниците, а за състезанията ще бъдат използвани спортните съоръжения на комплекса. Отборите са съставени от 20 души – по 10 момчета и 10 момичета.

По програма официалното откриване на Спартакиада-2012 е предвидено за 9 май. В 17:30 ч., в присъствието на Министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и Председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов.

На 10 май в рамките на инициативата, ще бъде организирана Кръгла маса с участието на представители организациите на българските общности от посочените държави и преподаватели от училища, в които се изучава български език.По време на Спартакиадата младежите от Румъния, Украйна, Молдова, Сърбия, Македония и Косово ще запознаят участниците и гостите със своя роден край.

Спартакиадата ще бъде закрита на 11 май 2012 г.

 

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Не са намерени събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2017 Aba.government.bg. Всички права запазени.