Новини
Завърши Фестивалът на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“
02.10.2023

Приключи Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“. Официалното откриване бе отбелязано с атрактивно шествие по улиците на Тополовград, което тръгна в 18:00 часа от площад „Освобождение“. След шествието бе издигнат флагът на фестивала. На тържествената церемония специално участие взе вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова. Сред официалните гости на събитието беше и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова.  

Участие във тазгодишното 26-то издание на фестивала взеха общо 19 любителски състава от България, Канада, Молдова, Сърбия, Италия и Украйна.

Организатори на събитието са Министерството на културата, Изпълнителната агенция на българите в чужбина, Съюз на артистите в България, Съюз на народните читалища, Община Тополовград и Читалище “Св. Св. Кирил и Методий- 1894”.

Поредицата от събития в рамките на фестивала в Тополовград се проведоха в периода от 18-ти до 24-ти септември. В последния ден от инициативата, журито в състав: председател Калин Сърменов – Директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и членове Богдана Костуркова – драматург в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Александра Сърчаджиева – актриса и Вълчо Янев – актьор и режисьор в Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол и представител на организаторите отличи най-добрите театрални състави и актьори. Статуетки и грамоти се връчиха и от името на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. В рамките на финалния ден се проведе и тържественото закриване на Театралния фестивал, както и официална церемония по награждаването на класиралите се участници.

Снимки: Предоставени са от организаторите на фестивала в Тополовград

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта