Новини
Участвай в конкурс за рисунка „Светлина в душата“
02.04.2024

Експертът от Изпълнителна агенция за българите в чужбина Лили Спасова се срещна с председателя на Окръжен съд - Русе Николинка Чокоева.

Срещата беше по повод координирането на датата и определяне на комисията по оценяване на творбите в международния конкурс за рисунка „Светлина в душата“, който е инициатива на Окръжен съд - Русе с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Напомняме, че в конкурса могат да участват деца и млади хора от 6 до 18 годишна възраст от България и българските общности в чужбина. Той е продължение на инициативата „От деца за деца“, организирана от Окръжен съд – Русе като чрез своето изкуство подрастващите ще допринесат за положителна енергия и уют на помещението, за изслушване на деца - жертви или свидетели на насилие.

Отличените рисунки ще бъдат част от интериора на входа на Съдебната палата в град Русе, който ще се отваря само при посещение на деца в „Синята стая“ на сградата.

Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2024 г.

Целия регламент виж тук: https://www.aba.government.bg/news/konkurs-za-risunka-svetlina-v-dushata-organiziran-ot-okrzhen-sd-ruse/625

Снимки: Лили Спасова

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта