Новини
Среща на изпълнителния директор на ИАБЧ със завърналия се българин Ивайло Славов и Ина Чукур
10.05.2024

На работна среща с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова и експертът д-р Йоанна Драгнева бяха г-н Ивайло Славов и г-жа Ина Чукур.

Ивайло Славов е от завърналите се българи в родината и има сериозен принос към развитието на технологичната индустрия в Централна и Източна Европа.

На срещата той разказа пред г-жа Манджукова, че от 15 години го вълнува темата за „положителна миграция“, като я разглежда от три страни, а именно: българи, които се връщат – учили са в чужбина и са студенти; българските малцинства – хора с български произход, които припознават България и искат да живеят тук и чистата миграция, които не са българи.

В разговора по време на срещата г-н Славов разказа пред ръководството на ИАБЧ, че с екипа му са създали НПО „Мост към България“. Една от целите на организацията е да информира компаниите – работодатели за възможностите да наемат служители от български произход от други държави или да мотивират българи да се завръщат от чужбина. Във връзка с целите на организацията се обсъдиха възможностите за организиране на срещи и съвместни дейности и реализиране на инициативи свързани с привличане на българи зад граница.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта