Новини
СРЕЩА НА И.Д.ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДИМИТЪР ВЛАДИМИРОВ С Г-ЖА ДОРИС ДУКОВА (КОЛУМБИЯ)
27.05.2019

На 27.05.2019 г. в Държавна агенция за българите в чужбина се състоя среща на и.д.председателя Димитър Владимиров с г-жа Дорис Дукова, президент на Българо-колумбийска фондация „Алианза”.

На срещата г-жа Дукова разказа за най-интересните проекти и инициативи на фондацията. Г-жа Дукова е радетел за развитието на взаимодействия между университети в България и Колумбия.

В далечната латиноамериканска страна г-жа Дукова и фондация представят българска култура и образование на срещи в колумбийски унивeрситети и пред колумбийски студенти. Срещите се превръщат в празници на българската духовност.

Българо-колумбийска фондация „Алианза” реализира всяка година академична мисия: група колумбийски студенти посещават България и български университети. 

Фондацията има сключени споразумения за сътрудничество и развива взаимодействия с Технически университет - София, Нов български университет - София, Бургаски свободен университет…

В рамките на тазгодишното посещение, което се реализира в дните 27 май – 31 май, колумбийски студенти ще бъдат на срещи и лекции в български университети в София, Пловдив, Бургас.

Академичната мисия през 2019 г. е под патронажа на университета UNIAGRIA.

След срещата в ДАБЧ на г-жа Дорис Дукова и фондация бяха предоставени български национални носии, информационни материали за българската култура, история и археология.

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта