Новини
Работилница за мартеници на младежите в Уоруиксия университет
18.03.2024

През празничния месец март Изпълнителна агенция за българите в чужбина продължава да получава информация за празненствата по случай Баба Марта сред сънародниците ни по света.

Младежката организация на Уоруикския университет във Великобритания организираха специално събитие съвместно с румънското общество на университета. Събитието бе благотворителна инициатива за изработване и раздаване на мартеници. В работилницата за ръчни изделия много интересно и детайлно бяха направени игли, което допринесе и за още по-голямата посещаемост, като от младежката  организацията предоставиха на всички членове възможността сами да си изработят мартеничките.

От организацията на университета споделиха, че половината от приходите от събитието са вече дарени на румънско българската благотворителна кампания „Emotie“, промотираща българските традиции във Великобритания като раздаването на мартеници и народните танци. От тяхна страна, те пък бяха изработиха ръчно и иглите, които румънците предоставиха за събитието.

За другата половина от събраните средства,  от организацията все още обмислят за каква кауза  да ги дарят, като има идея това да се реализира на дарителска сметка за български деца със затруднено здравословно състояние.

За цялото събитие младежите обобщават следното: „Успяхме да срещнем още българи и румънци, да разпространим тази хубава традиция сред студенти от други националности и да се забавляваме.“.

Снимки: Младежка организация на Уоруикският университет

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта