Новини
ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
12.09.2019

ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА В ЧУЖБИНА НА И.Д. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДИМИТЪР ВЛАДИМИРОВ

Скъпи ученици и учители,  

Скъпи родители,

Мина лятото. Малчуганите пак радват с интелект, с хрумки, с прочетени книги, разказват истории. През септември те отново тръгват на училище.

Българските семейства заживяват с мислите за новата програма и обучението по български език и литература, по география и история на България.

За българската общност извън България българското неделно училище е стожер на духовност. Училището моделира детската душевност, изгражда интерес към изучаването на традициите.

А родните традиции сплотяват общността. Събират на празник семейства.

Българското училище пази жива духовната връзка на младия човек с България. Насърчава го да чете български книги, да общува на български език със своите нови български приятели.

България е в съзнанието на младия човек като интерес към история и минало, към родното слово и българската литература, към развитието на страната.

Българското училище в чужбина е огнището на българска просвета и духовност. На младия човек предлага знания, възпитава в родолюбие.

Където и да сме по света, мисълта за родния край, българския фолклор и българската духовност сгряват дните ни.

Огромна е нашата признателност към българските учители в чужбина, които провеждат обучението – заради проявените всеотдайност и  благородство, професионализъм и  родолюбие.

Нека България винаги заема особено място в мислите, душите и сърцата.




С приятелски поздрав,

Димитър Владимиров

                                                                             И.д.председател

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта