Новини
Международен фестивал "Арлекин" в Рим през 2024 г.
26.03.2024

На 9-ти и 10-ти март в Българското посолство в Рим се проведе второто издание на международния младежки фестивал "Арлекин" с изключителната подкрепа на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. 

Тържеството се състоя в Посолството на Република България в Италианската Република под патронажа на посланика ни в Италия Тодор Стоянов.  

Съорганизатор на събитието в италианската столица беше българското училище „Асен и Илия Пейкови“ в Рим с ръководител Венета Ненкова, като младежите от горния курс участваха в представянето на фестивала.

Фестивалът се подкрепя от агенцията за българите в чужбина /ИАБЧ/ от самото му създаване и от първото му провеждане и извеждане извън пределите на България в столицата на Италия, Рим. Той е забележителен културен форум, който обединява младите българи с афинитет към филмовото изкуство, музиката, и различни други аспекти да творят и учат заедно.

Фестивалът, роден в България, събра за втори път  италиански и български таланти в Рим, които се състезаваха в изкуството на пеене и киното. Музикалното ниво на младите певци бе от най-високо артистично ниво.

Със сигурност не беше лесна задача за компетентното жури като за музикалната част бяха Иван Лазара, Стефано Соврани, Милена Базиле и Даряна Куманов, а за кинематографичната част - Анна Мария Гюзелева, Елжана Попова и проф. Радостина Нейкова.

На събитието присъстваха много гости и представители от българските училища в Рим.

Виж информация и ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=BoRiZkY3Ik8

Снимки:предоставени от сдружение „Арлекин“ с директори Р. Младенова и Ю. Дачев

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта