Новини
Инициативи и събития посветени на празника на БНУ ”Паисий Хилендарски" гр. Лимасол
28.11.2023

В периода от 28 октомври до 12 ноември БНУ ”Паисий Хилендарски" гр. Лимасол рганизираха и проведоха много инициативи по случай патронния празник на училището.

Част от инициативите за учениците от горен курс бе предоставената им възможност да се срещнат онлайн с журналиста Георги Милков. Той им разказа за създаването на филма ,„Кодът на Паисий“ една от най-големите загадки на науката. След края се проведе кратка дискусия, която бе изключително полезна за учениците.

За децата от начален курс, бяха предвидени и занимания в часовете по АРТ. Те направиха табло, а най-малките направиха картички и изгледаха филм за Паисий. За финал бяха предвидени кратък рецитал и открит урок по родолюбие на тема: ,,Първият будител".

Събитията по случай празника на училището продължиха и в деня на св. Стилян Детепазител, който отбелязваме на 26.11.23г. Специални гости в този ден в училището бяха преподаватели от катедра география, проф. дн Стела Дерменджиева, проф. дн Атанас Дерменджиев и гл. ас. д-р Тамара Драганова от ВТУ,, Св. св. Кирил и Методий“. За учениците проф. дн Дерменджиева бе подготвила беседа на тема ,,Познавате ли България".

За инициативите от училището завършват с думите: „Благодарим от сърце на нашите гости, че ни пренесоха за миг в скъпата ни родина. Непринудено засилиха интереса на децата към географски и исторически обекти в България, и желанието им да ги посетят през ваканцията.“.

Снимки: БНУ ”Паисий Хилендарски"

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта