Новини
ИАБЧ посрещна ученици от БНУ „Васил Левски“ Саарбрюкен, Германия
03.04.2024

Изпълнителна агенция за българите в чужбина посрещна младежи от Българско неделно училище „Васил Левски“ от Саарбрюкен, Германия.

Учениците Деа Мария Божанова от 9 клас и Светослав Божанов от 10 клас и техният училищен ръководител г-жа Евелина Аврамова се срещнаха с изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова и експертът отговарящ за Германия – Ели Башева.

Децата разказаха за образователния процес и за предизвикателствата пред които се изправят българските ученици извън България. Споделиха какви са очакванията на учениците, живеещи зад граница и какви трудности срещат имайки предвид натоварения им учебен график и начин на живот, които те имат в Люксембург. Въпреки динамичното им ежедневие обаче, те разказаха за родолюбивото им чувство, което ги отвежда всеки уикенд в българското училище, което се намира в Саарбрюкен, Германия. Младежите разказаха и за дейностите, в които се включват, една от които е като участници в снимачния екип на проекта "Неразказните истории на българите".

На срещата присъства и стажантът в ИАБЧ - Игор Романовски от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Срещата протече в духа на взаимния обмен на информация, конструктивния диалог и генерирането на нови възможности и идеи.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта