Новини
Фолклорна група „Нашенци“ в Милано отпразнува десетгодишен юбилей
28.11.2023

На 18 ноември 2023 г. с голямо българско хоро и празничен концерт, Фолклорна група „Нашенци“ в Милано отбеляза десет години от своето създаване. Събитието беше организирано под патронажа на Генералното консулство на Република България в Милано и Община Милано.

Празненствата за десетгодишнината на „Нашенци“ започнаха от красивия площад „Кастело“ пред Замъка на Сфорците с голямо българско хоро, в което взеха участие Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ от Благоевград, Димана и Боян Боянови от Ансамбъл „Пирин“, Фолклорна група „Сан Бонифачо“ и гостуващи групи от Европа. Жителите и гостите на града, впечатлени от българските народни танци, не след дълго се включиха в тях на фона на изпълненията на живо на Димана Боянова.

Ръководителят на фолклорната група за народни танци „Нашенци“ Радослава Недялкова прие официални поздравления от консула г-жа Елена Никова, която връчи поздравителен адрес от името на Генералното консулство, от отец Васил Василев от Българската православна църква в Милано и от българи, живеещи и гостуващи в Италия.

Празникът продължи с юбилеен концерт, на който присъства Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Италия, г-н Тодор Стоянов, който в своето приветствие поздрави г-жа Радослава Недялкова за 10 годишния юбилей и изтъкна значимостта на събитието в разпространението на българската култура, традиции и фолклор. Генералният консул в Милано Ана Паскалева, също отправи поздравления към Фолклорна група „Нашенци“ и благодари за тяхната всеотдайност в популяризирането на България.

Текст и снимки: МВнР

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта