Новини
Деца от Българското училище „Кирил и Методий“ в Париж посетиха ИАБЧ
01.11.2023

В навечерието на Деня на народните будители - 1-ви ноември гости на Изпълнителна агенция за българите в чужбина бяха деца от Българското училище „Кирил и Методий“ в Париж заедно с техните ръководители – Камелия Конакчиева; Ванина Бодурова и Яна Тодорова.

Учениците се срещнаха със заместник изпълнителния директор на агенцията г-жа Дилайла Михайлова и главния експерт Лили Спасова от дирекция „Български общности и информационна дейност“.

Заместник изпълнителният директор разказа на учениците и техните преподаватели за дейностите и инициативите на агенцията. Обсъдиха се въпросите свързани с това колко е важно да помним България и тези за възможностите пред младото поколение, които агенцията предоставя под формата на конкурси, в които децата могат да участват всяка година в зависимост от техните лични предпочитания, възможности и интереси.

Проведе се и дискусия между ръководството на ИАБЧ и младежите, а за финал гостите получиха книги за спомен от посещението си в България и по случай  отбелязването на празника на народните будители 1-ви ноември.

Снимки: ИАБЧ  

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта