Новини
Български празник в Перуджа
09.05.2024

Асоциация „Малката България в центъра на Италия“ отбелязва през 2024 г. малък юбилей: преди 5 години е създадена асоциацията.

Нейното основаване е резултат от желанието да бъдат обединявани сънародниците чрез събития и дейности, свързани с българската душевност и българската духовност.

Създадено е и българско училище, и театрална формация в Перуджа. Развиват се контакти с други организации на сънародници в центъра на Италия.

Театралната формация „Илинден“, проект на асоциацията в Перуджа, участва в няколко издания на Театралния фестивал, който се провежда в Тополовград.

На 25 април сънародниците в Перуджа се събират в ресторанта Лаго Ритмо, за да отбележат юбилея. Пристигат и българи от Чезена.

Специални гости на празника са почетният консул на Област Умбрия в Република Италия г-н Антонио Кашанели, както и г-н Божинов, кмет на Тополовград с техни съветници.

Празникът преминава с много българска музика, томбола, забавни моменти, с много радост и веселие за събралите се. За доброто настроение на присъстващите се грижи Слав Чавдаров.

Поздравителен адрес за юбилея изпраща Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Снимки: Асоциация „Малката България в центъра на Италия“, Перуджа

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта