Новини
Анна Малешкова отпразнува своя 80 годишен юбилей сред гости и приятели
20.11.2023

Писател, художник, журналист, общественик, поет – това е Анна Малешкова, бесарабска българка от Република Молдова. В Изложбената зала на Държавна агенция архиви в присъствието на гости, приятели и представители на Изпълнителна агенция за българите в чужбина - изпълнителният директор – г-жа Райна Манджукова и главният експерт Лили Спасова имаха удоволствието на бъдат част от празненството по случай отбелязването на 80 годишния юбилей на сърцатата и много талантлива Анна Малешкова.

Събитието е част от културната програмата за честване на Деня на бесарабските българи – 29 октомври и е организирано съвместно от Изпълнителната агенция за българите в чужбина и Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи "Родолюбец" - гр. София.

Ръководството на ИАБЧ удостои със златна значка Анна Малешкова за нейния изключителен принос и във връзка с многогодишната и родолюбива дейност в областта на образованието, културата и литературата сред българите в Молдова и Украйна и по случай 80 годишния и юбилей, която и бе лично връчена от изпълнителния директор на агенцията.

На събитието всички имаха възможността да се докоснат до част от дългогодишното и творчество, да разговарят с нея и да я поздравят лично за празника.

Снимки: Официална страница във фейсбук на Анна Малешкова

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта