Новини
12-ти Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" 2023
09.06.2023

Изпълнителната агенция за българите в чужбина има удоволствието да бъде част за поредна година от фестивала „Арлекин“, който подкрепя още от самото му създаване. Фестивалът е с различни категории и всяка година разширява своите параметри като успешно привлича участници от цяла България, млади хора от българските общности в чужбина и целия свят, които са с афинитет към филмовото изкуство, музиката, и различни други аспекти, в които могат да творят и учат заедно. През годините събитието се е утвърдило като престижно и очаквано в България и по света.

Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" подкрепя иновативното мислене на младите хора като дава възможност на деца и младежи до 29 години с усет към изкуството да участват с фотографии; филми; клипове; анимация; ютуб канали и презентации. Конкурсът има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на телевизионни предавания и репортажи, музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия, интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове. Тази година темата е свободна, а мотото на фестивала е "Светът в моите очи". Ще има възможност и да се гласува за продукция от цял свят!

Организаторите поемат ангажимент най-добрите творби да бъдат изпратени на други международни фестивали, а екипът очаква талантливите български деца и младежи, независимо от това къде живеят.

Желаещите да се включат във фестивала могат да изпратят своите разработки на имейл: arlekinfestival2022@abv.bg

Първата част от фестивала "Киното-моя любов, моя песен" премина при невероятен успех, а журито бе оглавявано от неповторимия и уникален певец и музикант Етиен Леви. В конкурсната програма взеха участие деца от българските общности в чужбина от Украйна и Турция. В журито по традиция имаше представител от българската диаспора като този път бе от Италия. През тази година втората част на фестивала ще се състои в периода 22-26 юни в град Варна.

При желание за участие на място организаторите предлагат преференциални цени за престой в рамките на фестивала.

Цени за престой предложени от организаторите: оферта ВИЖ ТУК

СТАТУТ на ФЕСИВАЛА ВИЖ ТУК

Снимки: „Арлекин“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта