Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Снимки1361454701.jpg
Връчване на паметен медал “П. Хилендарски” на ДАБЧ на заслужила българка от Отава, Канада
21.02.2013

На 16 февруари 2013 г. в Посолството на Република България в Отава беше организирана тържествена вечер за отбелязване на 70-годишния юбилей на г-жа Христина Христова, председател на борда на директорите на българското дружество и българската фондация в националния столичен район Отава – Гатино, и награждаването й с паметен медал “Паисий Хилендарски” и грамота на Държавната агенция за българите в чужбина за съществен принос в съхраняването и популяризирането на българската култура и традиции в Канада.

При връчване на отличието, Посолството изрази благодарност и признателност към г-жа Христова за дългогодишната всеотдайна, доброволна и безвъзмездна дейност през всичките години от създаването на българското дружество в Отава през 1995 г. до днес. Тя е един от инициаторите и основателите на българското дружество и българското училище в Отава. Нейните ярки личностни качества на общественик и многобройните инициативи в Канада за популяризиране на българската култура и традиции имат съществена роля за сплотяването на българската общност и запазването на нейната самобитност и идентичност сред мултикултурното канадско общество.

На тържеството присъстваха над 70 души – членове на българското дружество, близки приятели и роднини на г-жа Христова, които представиха нейната биография и активната й обществена дейност в България и Канада. 


От Посолството на Република България в Отава

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.