Новини
Цветя за Апостола на свободата пред паметната морена с образите на Левски и Раковски в Белград от лектората по Български език, литература и култура и Национален музей „Васил Левски“ – Карлово
27.02.2024

На 19 февруари 2024 г. на тържествена церемония в Белград, организирана от Посолството на Република България в Република Сърбия, пред паметната морена с образите на Левски и Раковски, дело на Георги Чапкънов, бе поднесен венец от студентите и преподавателите българисти от Белградския университет от името на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово и съвместния им проект по Национална програма „Неразказаните истории на българите“. Ръководител на проекта е д-р Радостина Стоянова, лектор по български език, литература и култура в Белградския университет, а партньор е Националният музей „Васил Левски“.

Студентите българисти и учениците от българските училища в няколко селища в Сърбия ще се запознаят с известни и по-неизвестни българи, живели в Сърбия, а така също ще издирят нови материали и факти за тях.

Снимки: гл. ас. д-р Радостина Стоянова, лектор по български език, литература и култура в Белградския университет

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта