Новини
Отбелязване 151-тата годишнина от смъртта на Апостола на свободата
23.02.2024

На 19 февруари 2024 година Генералното консулство в Милано почете гибелта на Васил Левски в гр. Болгаре, провинция Бергамо.

На тържествена церемония по повод 151-ата годишнина от гибелта на Апостола генералният консул Ана Паскалева поднесе венец на улицата, именувана на националния ни герой, в знак на признателност пред живота и саможертвата на Васил Левски.

На тържественото поставяне на венеца присъстваха кметът на град Болгаре, Лучано Редолфи,  общински съветници, представители на Общинската полиция и гражданска защита.

Генералният консул изтъкна, че Васил Левски е един от най-светлите примери за родолюбие в историята на България и в народната памет. 19 февруари е датата, на която всеки българин се прекланя пред подвига на Васил Левски, почитайки и съхранявайки паметта на безсмъртния герой. Името на Апостола на свободата е символ на непобедимия български дух и готовност за саможертва.

Кметът Лучано Редолфи заяви, че за него е голяма чест, че за поредна година град Болгаре е домакин на тържествена церемония по поднасяне на венец в памет на Васил Левски и подчерта, че сътрудничеството и приятелството между нашите два народа ще продължи и занапред. 

Снимки: ГК Милано

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта