Новини
Изпълнителният директор на ИАБЧ връчи поздравителен адрес на Танцова фолклорна група „И-ха“, Осло, Норвегия
21.03.2024

В Изпълнителна агенция за българите в чужбина се проведе работна среща на изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова и г-жа Нели Георгиева - член на Танцова фолклорна група „И-ха“, Осло, Норвегия.

Поводът на срещата беше връчването на поздравителен адрес от името на г-жа Райна Манджукова за Танцова фолклорна група „И-ха“, Осло по случай техния 10 годишен юбилей от създаването им.

В срещата взеха участие и директорът на дирекция „Български общности и информационна дейност“ – Валерий Радолов и експертите Ива Крумова и д-р Йоанна Драгнева. Нели Георгиева разказа как е създаден ансамбълът и как се е развивал през годините, като най-младият в колектива е на 15 години, а най-възрастният е над 60 годишен. Тя сподели и за старанието на ръководителите на фолклорната група - Ани Ковачева, Наталия Георгиева и Мира Георгиева, които се стремят да опазват нашите традиции, пресъздавайки българския дух и култура, чрез народните танци, както желанието да предават любовта към българския фолклор и родина на младото поколение. 

За бъдещите планове на танцова фолклорна група „И-ха“ тя сподели с вълнение: „Предстои ни участие в Деветото издание на събора „На мегдана на другата България“, което ще събере български танцови формации и любители на родния фолклор от целия свят в Палма де Майорка, Испания“.

Снимки: ИАБЧ

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта