Новини
Дни на българското документално кино в Босилеград от 08 - 12 юни
07.06.2023

Изпълнителна агенция за българите в чужбина ви информира, че още през тази седмица започва инициативата Дни на българското документално кино в Босилеград. В периода от 08-ми юни (четвъртък) до 12-ти юни (понеделник) зрителите ще могат да гледат филмите: „Моралът е доброто“ на режисьора Веселин Диманов; „Тодор Ушев: Невидими връзки“ на режисьора Борислав Колев; „Книга на мълчанието“ с режисьор Анри Кулев; „Ваклуш“ с режисьор Николай Василев и „JAM SESSION” на режисьора Борислав Колев.

Събитията се организират от Сдружение „ГЛАС“ Босилеград и са реализирани с подкрепата на Фондация за българска литература и Студентско читалище „Св. Климент Охридски“ 1997. Поредицата от филмови ленти ще започне на 08-ми юни с официално откриване и представяне на филма „Моралът е добро“. Прожекциите ще се реализират в двора на сдружение „ГЛАС“ в Босилеград, а при неблагоприятна метеорологична обстановка програмата ще се проведе в салона на КИЦ „Босилеград“.

В рамките на програмата ще бъде и откриването на Изложбата по стиховете на големия български поет Георги Рупчев (1957 – 2001). В последния ден от програмата, ще има концертно изпълнение от Николай Иванов ОМ, както и представянето на последния филм от програмата „JAM SESSION”, който ще се прожектира точно преди официалното закриване.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта