Новини
Дни до началото на Международния фестивал на документалното кино „ОКО“
27.09.2023

Започва Международния фестивал на документалното кино „ОКО“, на който ще бъдат представени пред българската публика едни от най-въздействащите етнографски и документални филми.

Следващия месец ще започне с културна програма даваща възможност на всички любознателни хора и любители на етнографското кино да се запознаят с филми от международната, националната украинска и българска програма, както и да гледат специални прожекции на документални, игрални и експериментални филми в периода от 01-ви до 07-ми октомври.

Организаторите на инициативата са Международния фестивал на документалното кино „ОКО“; Посолство на Украйна в Република България и Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Международния фестивал на документалното кино „ОКО“ ще бъде открит с тържествена церемония на 01-ви октомври 2023 година в Rainbow Plaza В София. На събитието ще бъдат представени изложба на снимки на водещи украински фотографи, посветени на войната в Украйна, специална музикална изненада и аукцион.

Откриващият филм, който ще даде официалното начало на Международния фестивал на документалното кино „ОКО“ ще бъде прожекцията на „Живот на предела“ на режисьора Павло Пелешок, разказваща и обхващаща периода от Революцията на достойнството в Украйна до пълномащабната война. Лентата показва как успешни украински филмови продуценти взимат в ръце оръжие, за да защитят родината си и камерите, за да заснемат ужасяващата действителност.

Снимки: Международния фестивал на документалното кино „ОКО“

 

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта