Новини
Честване на 3 март в Барселона и открит урок в Българското училище в Барселона
20.03.2024

На 02.03.2024 г., в Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Барселона, се проведе открит урок по родолюбие по повод Националния празник на Република България – 3 март. В урока взеха участие ученици от различни класове. Те показаха знания по български език, литература и история. 

Откритият урок се осъществи в присъствието на  родители, представители на българската общност в града и консулското длъжностно лице в Генерално консулство Барселона г-н Илиян Вълков.

Сред учителите, които водиха уроци в отделните паралелки, бяха директорът на училището г-жа Стоянка Колева и младата преподавателка от България г-жа Зорница Михова, възпитаник на великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". В момента Зорница е в 6 месечен преподавателски стаж в български неделни училища в Испания, в рамките на европейската програма „Еразъм+“.

Представителят на Генерално консулство Барселона г-н Илиян Вълков разговаря с учениците. Окичи ги с мартеници в навечерието на Националния празник. Те получиха поздравления с думите „да бъдем горди, че сме българи и да предадем тази гордост и самочувствие на младото поколение, което да пази, тачи и обича родината си.“

По време на събитието, осъществило се в сградата на испанското училище „Pía Sant Antoni“, където се помещава и българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, се реализира и ден на отворените врати. Проявата даде възможност и на испанската общност да се запознае с българските традиции и култура.

Текст и снимки: Генерално консулство на Република България в Барселона

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта