Новини
10 годишен юбилей на танцова фолклорна група „И-ХА“, Осло, Норвегия
22.02.2024

През уикенда на вече изминалата седмица танцова фолклорна група „И-ХА“ Осло, Норвегия отпразнува своята десета годишнина.

На празника дойдоха гости на фолклорната група, всички игроорци, членове и близки на танцовия колектив приятели.

Юбилеят премина под звуците на любимата народна българска музика, споделеното добро настроение от всички присъстващи придружено от множество кръшни хора. За финал организаторите на празненството бяха подготвили за всички две изключително красиви торти с женска и мъжка традиционна носия, които допринесоха за още по-доброто настроение на всички на празника.

Рожденият ден на групата традиционно се отбелязва всяка година и се посещава от много българи, посочиха от фолклорната формация и добавиха, че тогава представят и дейностите си от изминалата година.

През годините фолклорната група е посрещнала много желаещи да танцуват. Първото участие на „И-ХА“ извън пределите на Норвегия е през 2017 г., когато се включват в „Пролетен фестивал на българския фолклор и традиции“, организиран от „Български фолклор и традиции“ - Лондон, Англия и през следващата година, когато групата участва в концерт спектакъла „Магията на българския фолклор“, организиран от Български музикален танцов център и Български танцов клуб „БГ Фолк Ритми“, Копенхаген, Дания.

За в бъдеще танцова фолклорна група „И-ХА“ си пожелаха да посрещнат заедно още много рождени дни с много танци, музика, игри и забавления.

Снимки: Танцова фолклорна група „И-ХА“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта