Даниела Горчева, Нидерландия, с награда на медийния форум в Прага

Даниела Горчева, Нидерландия, с награда на медийния форум в Прага

Даниела Горчева, издаваща списание "Диалог" в Холандия, получи годишната награда на НДФ "13 века България" за популяризиране на българската култура в чужбина

 

Даниела Горчева, издаваща списание "Диалог" в Холандия, спечели Наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина "13 века България". Наградата й беше връчена от изпълнителния директор на НДФ "13 века България" Митко Тодоров на Дванадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА и АБМС в чешката столица Прага.

 

В рамките на форума беше обсъден статутът на наградата. Сред предложените критерии за връчването на приза са медията да бъде с доказан принос в разпространението на българската култура в съответната държава, да излиза на български език, в програмата си да има представяни устойчиви и градивни теми в областта на българската култура.

 

Медията също така трябва да помага за изграждането и развитието на положителния образ на България по света, както и да осигурява възможност за дискусии и свободен обмен на мнения за българската култура.

 

Наградата се връчва по време на Световните срещи на българските медии, организирани от БТА и Асоциацията на българските медии по света.

 

Дванадесетата световна среща на българските медии се осъществява с подкрепата на "ЧЕЗ България", "Виваком", "Софарма", "Аурубис България".

Десислава Миткова

http://abma.bg/index.php/novini-2016/i

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта